Seznam recenzí na povídku


Jaroslav A. Polák: Město, prach a měsíční svit

Zde je seznam recenzí na tuto povídku tak, jak přicházely od jednotlivých nicků. Kliknutím na nicka získáš přehled o jeho recenzích..
Recenzent: dan
e-mail: slugen@chelin.chtf.stuba.sk
Názor: Varujem. Strata času.
Hodnocení: 1
Dne: 12.6.1998, 20:22


Recenzent: Aaron
e-mail:
Názor: Dynamicky se vyvíjející situace, sqělá schopnost popisovat jednu myšlenku za druhou i na intuitivní úrovni. Jako úvod ke katastrophy románu perfektní, jediným problémem je, že se povídka konzumuje stejně, jako káva z automatu. Investuju minimum, vychutnám těch pár doušků, a než se naděju, je obsah kelímku fuč. A chuť na další mi kalí fakt, že došly drobné. Jen na okraj: Nečtěte před (po,při) večeří, působí i na jedince s horší představivostí.
Hodnocení: 7
Dne: 14.6.1998, 19:14


Recenzent: Albireo
e-mail: kuc@fce.vutbr.cz
Názor: Dobře napsáno, působivé prolínání pohledů několika jednajících "postav". Dobrá čeština.
Hodnocení: 6
Dne: 15.6.1998, 15:39


Recenzent: Jup
e-mail: jsla7527@barbora.ms.mff.cuni.cz
Názor: Poměrně zajímavý a dobře zpracovaný nápad. Působivé.
Hodnocení: 7
Dne: 16.6.1998, 17:51


Recenzent: Kopecky
e-mail: jiri.kopecky@telecom.cz
Názor: I když námět z drsných postkatastrofických vztahů není nový, zde se výborně podařila atmosféra. Působivé, emotivní. Krátké oddělené úseky zvyšují napětí a jsou dobře provázány. Vhodná stylistika (zkracování vět). Chování lidí a zvířat, jakkoli odpudivé, je reálné. Vše bez obvyklých příkras. Kontrasty: klidná společnost x krizová - divoká situace, domácí mazlíčci x volná příroda, roztomilost x nemilosrdnost, morálka x bezvýchodnost. Šikovně naznačené charaktery (nejen u lidí) a přesvědčení - zbytky světonázoru. Čtenář by se mohl dožadovat zdůvodnění situace, na první přečtení se mi to zdálo jakési neúplné. Spojením s dobrou zápletkou do delšího textu by mohlo vzniknout opravdu skvělé dílko. Závěr nepovažuji za pointu, ale vykreslení charakeru dalšího z lidí (proč ne?).
Hodnocení: 7
Dne: 18.6.1998, 18:06


Recenzent: Paja@Pupa
e-mail:
Názor: Konec. Konec všeho.Všichni jsou si rovni. Člověk se stává nazpět zvířetem. Dopadneme tak jednou? Výborně pojatý konec pekla umírání Země a jejich obyvatel. Po textové stránce není co vytknout, jen pomlaskávat. Tak nějak by mohla vypadat naše sci-fi. Ne jako Bokha-lu.
Hodnocení: 8
Dne: 2.7.1998, 17:53


Recenzent: viktor
e-mail:
Názor: Pracovní verze mižná dobrého nápadu, v této podobě je to jakási kompilace bez zvláčtní originality.
Hodnocení: 3
Dne: 6.7.1998, 0:56


Recenzent: Kwart
e-mail: Kwart@milada.troja.mff.cuni.cz
Názor: Začátek mi připadal jako úryvek z knihy Jamese Herberta - Krysy, některé části mi připomínaly více poezii než prózu. Ale myslím, že to je dobrá povídka... Takové se mi líbí.
Hodnocení: 7
Dne: 8.7.1998, 21:40


Recenzent: peki
e-mail: peki@bigfoot.com
Názor: Autora treba dať vyšetriť a niekam zavrieť.
Hodnocení: 0
Dne: 4.11.1998, 14:56



** Amber Stories ver. 1.1 **